teisipäev, 13. aprill 2010

Tänaseks on siis esimese jänku pügamine selja taga.Nagu kassi pügaks, sest sellise paksu villa kuhja alt pääseb lõpuks välja vägagi kassi moodi elukas.Kasvataja juures pügamist vaadates olin ma koju jõudes vägagi optimistlik, reaalselt ei olnud see protsess sugugi nii lihtne.Masinaga pügamine ei õnnestunud, pidin käärid appi võtma.Kui selja pügamisega sain veel kerge vaevaga hakkama, siis kõhualust pügasime 2 tundi.Ilmselt peaksin tegema villakaardile ka märkused, mitu tissinupsu on ja kus pagan nad asuvad.Nagu selgus, on mõni nuks lausa kurgu all väljas uhkeldamas.Kui puhkepausid kaasa arvata, siis total aeg oli meil 3,5 tundi ja Babe nägi lõpuks välja selline .

Kui ma veel enne mõtlesin, et mis teeb küll angoora lõnga ometi poes nii kalliks, siis NÜÜD oman ma selget ettekujutust, MIKS see nii on.Vill on esiteks imekerge, võiks isegi öelda, et on kergem, kui koeravill.Lumivalge ja imesoe, ühesõnaga luksus.Lisaks saab esimese klassi villa, mida lõngaks võib teha, ikkagi imevähe ühelt loomalt kätte.Aga see on seda vaeva tõesti väärt.
Siin väike pilt esimese sordi villast.Lõngateoni pole veel jõudnud, kevad on ...ja tallede aeg on käes.

6 kommentaari:

  1. Oi mis sa selle jänkuga teinud oled. Kas esimene kudum tuleb talle? Nii alasti ja näritud:D Aga igatahes tore, et blogi pead!

    VastaKustuta
  2. Ma ei teagi, kellele esimene kudum teha :D
    Nende villakasv on nii kiire, et tänaseks ei ole see jänku enam sugugi nii paljas.Millimeeter kasvu päevas on lausa silmale nähtav :D

    VastaKustuta
  3. Esimene ikka endale.
    Jänks näeb peale nüsimist üsna äbar välja a õnneks karvakasv taastub :)

    VastaKustuta
  4. Jänks näeb tõesti äbar välja,peale pügamist võdiseb loomake ka sooja ilmaga oma vaprusevärinaid.Ometi teeb see pügamine neile head, sest loomad muutuvad karvakasvu lõppfaasis lausa letargiliseks ja peale pügamist on tunne, nagu keegi oleks neile 5 kuubikut elurõõmu süstinud.
    Kui ma praegu seda loomakest vaatan, siis jookseb minul võdin üle selja, sest lausa silmaga on näha, et karvate on jõudsalt kasvanud :D

    VastaKustuta
  5. :D minu (pool)angoora kass näeb iga kevad selline välja peale pügamist. Huvitav, kas kassi karva annaks ka lõngaks teha ? Ja veel, kas nö lihaküüliku (uus-meremaa valge) kammitud karva on ka villaga võimalik siduda? Karv suhteliselt lühike vist selleks.
    Igal juhul sinu valge angoora on tõeline käsitöölise unistus :)

    VastaKustuta
  6. Ma olen kuulnud(ise ei ole proovinud ja äkki kassid on ka erinevad :D), et kassi karv pidi lõngast välja ronima.Kui lühike on sul see lihaküüliku villa kiud?Põhimõtteliselt annab siduda küll.
    Nõus, mul on tõesti "unistus" omast käest võtta :D

    VastaKustuta