kolmapäev, 21. aprill 2010

Lambakoer Jassu


Meie lambakoera mänguasjad.Osad meie poolt toodud ja osad Jassu enda  "hangitud".Pildilt jäid välja kolm kitsejalga, kus see surnud kits on, teab vaid Jassu ise...Hoov näeb välja nagu prügi sorteerimise eelplats ,või midagi sinnapoole.Kalossid ja kummikud viiakse samuti kenasti hoovi keskele, kuhu tuleb siis õnnetul kalossiomanikul ühel jalal järgi hüpata.
Valvesüsteem välja lülitatud...

7 kommentaari:

  1. Nii tuttav pilt :) Kui palju lapse mänguasju ja jalanõusid koer on purustanud (ei tea kas võimuvõitluse värk)...ja meile toodi õue peale lausa kitsesarved. Õnneks nüüd see pubekaperiood möödas.

    VastaKustuta
  2. Meil veel kestab see pubekahooaeg :D
    Talv oli lumerohke ja tänu sellele ulatus koer lauda seinal olevale riiulile ligi, sealt kadusid kibekähku ,lisaks muule kraamile, hobuse rauad...ime, et keel sinna külge ei külmunud :D

    VastaKustuta
  3. Huvitav, et Jagger ka magab sedasi... Kogu olemine kisendab sedamoodi, et tule ja süga mind kõhu alt. Ja kui puutud, siis uriseb. Kammimine meil ok aga esikäppasid ei taha lasta kammida ja saba.Mina sain tänu sellele "Koerakuulaja" raamatule poisi täielikult kontrolli alla ja jube uhke tunne on olla ise karja juht!

    Irene

    VastaKustuta
  4. Tere! Meie Lõuna-Venelase puberteet lõppes 3 aastaselt:) Varsti viis saamas ja ikka nagu kutsikas.Tõu tutvustusele ei vasta samuti.Aga mind huvitab hoopis koera vill,mida olen kogunud kammides(mis on koerale õudus kuubis ja väga vaevaline tegevus)AGA Siit piltidelt vaatan et kutsa pügatud.Kui mei koera võtsime siis kasvataja pügamise eest hoiatas kõvasti, et siis ei pidavat titevill kunagi kaduma.Sofil titevill ikka alles.Kas see pikk karv kõlbab ka ketramiseks? Teadjad naised andke nõu!

    VastaKustuta
  5. Tere Evely,
    Meil mängitakse ikka veel ja see on ainult nauditav tegevus :).Kurjaks (ptü 3X), pole ka läinud, endiselt läheb võõrast inimest nähes rõmust ogaraks.Puuduliku aruga on ta aga küll, irw, õpivõime puududb :))
    Aga Jassu EI ole pügatud, piltidelt paistab miskit valesti.Ainukesed kohad ,kus me oleme püganud on üks kord jalad tervenisti,sest need läksid nii pultsakaid täis, talvega kasvasid karvad tagasi ja nüüd jälle jeti.Pügame me tegelikult vaid jalgadel neid päkaosasid, ehk varbad kannani välja, muidu toob see elukas oma maani karvaste päntadega kogu põllumulla tuppa.Karvast rääkides, siis ei ole mina saanud Jssuslt sellist pehmet head karva.Pealisvill, see, mis on jämedama koega, teeb lõnga kõvaks ja karmiks ning kõlbaks tõesti purjeriide kudumiseks.Alusvill, mida ta kevadeti rohkem maha ajab, on jälle selline tokerjas ja surnud olekuga.Tihti ka pulstis olekuga.Lõnga selle koera villat muidugi saab, aga minu isiklik arvamus on, et ei vääri ketramist.Jällegi, isendid on erinevad ja arusaamad lõngast samuti, seega tõde ei raiu.Kui vaatad oma villakotti, siis mis sealt paistab?kas ilus pehme ja ilma pulstideta vill?Minul mitte ja olen ka ühe võõra lõunavenelase villakotti näinud, see oli samasugune õnnetu.

    VastaKustuta
  6. Ma siin suures tuhinas vara rõõmustasin! Igatahes pügan oma karviku tiba lühemaks, tal siis suvel lahedam olla ka. Aga tõenäoliselt pole ma korralikku koeravilla näinudki, see mul esimene lammas koer.Tundub küll nii pehme,pehme ja siidine olevat...:).See lambavill, mille ma kõrvale sain on küll takk mis takk.Pusasid ja vilti ma villa hulka ei pane ,eks näis mis välja tuleb. Otsin lähemal ajal mõne villavabriku,ise ei oska seda kunsti veel ,kuigi vokk ja kraasid täitsa olemas.Koeral küll selline omadus kasvatada villa aastaringselt,pole vahet kas suvi või talv ja materjali tuleb kõvasti.Üks küsimus veel- kas koeravill tuleb enne villaveskisse viimist ka puhtaks pesta,must ta mul pole aga mine tea mis tehnoloogiad ja puha...:)

    Päikest!

    VastaKustuta
  7. Ilmselt said siis omale viletsat lambavilla(kas lihalamba oma vm),tasuks otsida villalammaste või maalamba villa, kui tahad saada korralikku lõnga.Meie peenvillalammaste vill on nt. kõvasti pehmem, kui Jassu vill.Villavabrikutest on meil Eestis kaks vabrikut, kes koeravillast lõnga teevad, seda peab siis koos lambaga olema 1,2 kg kokku.Üks on Süwahava ja teine Kabala villavabrik.Ei pea koeravilla pesema, küll aga peaks olema pestud lambavill, prahist puhas ja soovitavalt mitte üle aasta vana.Ehk on abiks :)

    VastaKustuta