laupäev, 2. aprill 2011

Kuidas lambad omale Spa tegid...

Täna hommikul kuulsin veepumpa käimas....ometi polnud kedagi vett laskmas.Sekund võttis aega, enne kui jagasin, et lambad lasevad laudas vett :S.Korraks mõtlesin, et teen enne MY piima valmis, aga siis otsustasin, et pagan seda teab, KAUA see vesi laudas lahti on.Tõmbasin ukse lahti ja kümmekond silmapaari vahtis mulle vihaselt otsa, et kaua me peame seda külma dušši siis õige taluma?!!Keerasin vee kinni ja läksin My piima pudelisse ajama(miks  peab see lutipudeli suu nii väike olema, sega teises nõus piimapulber ja vesi ning kalla siis lutipudelisse.Üks notsik jälle pesta juures.)Hiljem rookisin selle märja heina sealt laudast välja.Ju nad pesid siis omaaruga põrandat...laupäev ja kevad väljas ju.Loogiline.
Söödatarve on kahekordistunud. Seda siis mitte heina osas vaid nö. rämpstoidu osas (nagu vili, juurikad ja kartul) :)Kui vanasti said heina ette, siis võisid selle ajaga ilma kõrvu lukku laskmata küülikuid sööta.Nüüd enam nii ei mängi välja.Heinad ette, kartul ette ja vili otsa, siis saabub mingiks ajaks vaiksem aeg, kus lastakse hammastel käia.Aga et sellega rahulolu saabuks, on naiivne loota.Pealegi meenutab vilja panek tša-tša tantsusamme.Minul kaeraämber käes ja nii me tammume,kuhu vaba küna pind parasjagu tekib.Kavalad ka, nagu rebased.See küna, kuhu saaks üle aia kaera kallata, on lihtsalt mattunud heina ja sõnniku kihi alla.Mõtlen tõsiselt sellise töökaitsevahendi, nagu kõrvaklapid, peale :)Lambalüürika läbi suurte kõlarite.
Küülik on ka oma kõhualuse paljaks kitkunud, istub ja paneb vist kuupäeva paika.Peab vist kalendri lauta viima :))Tundub vähemalt nii, et angoora küll 30 päevaga oma poegi valmis ei saa....eelmisel aastal pügasin tiine looma ära, arvates, et polegi tiine....sel aastal siis ootan väheke :)
Neljakesi lakukivi kallal maiustamas
Ja must gotlandi/peevilla ristand utetall


11 kommentaari:

  1. Mh, minu soliidselt tiined lükkasid mu täna kaera pannes sõna otsese mõttes jalust maha :S selline kisma käib, nagu oleks viimane söögikord..tööohutusest asi kaugel...

    VastaKustuta
  2. Just, ja siis loed lektüüri, et enne poegimist tuleb lõpetada kõik lambaid häirivad tööd ja vältida ka tõuklemist...ee kuidas see võimalik on?:)

    VastaKustuta
  3. Lambad tahtsid ka igapäevaelule veidi vürtsi lisada :)

    VastaKustuta
  4. Kuule, see must on ju kah päris toredalt lokkis...peenvillaste pruunide talledega võrreldes:) Kuidas muidu see peenvilla ja gotlandi ristandi vill on? Kumma mõjutus suurem on?

    VastaKustuta
  5. Hehe, ma seda musta vaadates mõtlesin Kaja sinu peale:))))...annaksid peale pärisvilla tekkimist ta soodasalt ära ka.
    On lokkis, mis lokkis ja ema vill on üks siidisemaid, mis ma gotlandil üldse olen tundnud.Mis ristandist tuleb, seda näeb alles ca septembris, oktoobris.Väga super näeb muidugi tema vend välja, kreemjalt valge ja lokkis mis jube.Aga jäär on...kui just kastreerida ja oinana karja lokilambaks :)

    VastaKustuta
  6. Nii tore, kui keegi mu peale kah vahel mõtleb:))Mõttel on jumet ja sellest me räägime veel:) Kas nendel ristanditel( sul nendega ju eelnevalt ka kogemust)jäävad värvid must- valgeks või lööb gotlandlase hall toon ka hiljem näiteks mustal välja?

    VastaKustuta
  7. 99% lööb hall üle.Kui hele või tume, seda näeb hiljem.

    VastaKustuta
  8. Ok...siis täiendkas mu hetkel must-pruuni karja uue värviga kenasti:)

    VastaKustuta
  9. Juhtus minulgi paarpäev tagasi, et miskistpärast laut ujus ja üks aed juba vannitas end...olid jootja küljest toru lahti muukinud ..... Ehk on pika kevade depressioon, et spad tahavad?

    VastaKustuta
  10. Ära jama, ma vaatan, et kui nüüd lumi korralikult/kiiresti sulab, siis kõigepealt ujub hobuste varjualune ja järgmiseks lambad :( Kuhugi kõrgemale kolima peaks..

    VastaKustuta
  11. kui nii edasi läheb, siis anonüümse mesilased saavad sulistada :/ :)
    .. aga ma loodan, et see ookean seal võtab aru pähe ja voolab ikka kraavipoole minema.

    VastaKustuta